ODCA OPLOSSINGEN

Het ODCA-systeem biedt verschillende toepassingen in de praktijk binnen de haven. Binnen de haven rijden veel verschillende voertuigen rond. In bepaalde zones bevinden zich zowel voertuigen als mensen waardoor we extra op de veiligheid moeten toezien.

Eén van de toepassingen van ODCA is objectherkenning. Het systeem detecteert tot wel 20 verschillende objecten vanop een afstand van 60 m. 

U kunt het gebied verdelen in 3 verschillende zones. Bijvoorbeeld een zone op 40m, 15m, 5m. Wanneer er een object gedetecteerd wordt kunt u verschillende acties laten uitvoeren afhankelijk in welke zone het object zich bevindt.  

Als het object zich bevindt binnen een afstand  van bijvoorbeeld

- 40m kunt u een zwaailamp laten afgaan 

- 20m kunt u een zoemer laten afgaan

- 10 m kunt u het voertuig laten vertragen.

Het ODCA-systeem heeft daarnaast nog vele andere toepassingen zoals toezicht houden over uw gebied, begeleiden van een voertuig tussen lijnen, monitoring van afstand tussen verschillende voertuigen, tracking van reflectoren, hulp bij positionering, waarschuwing voor eventuele aanrijdingen. 

Door ons te baseren op het ODCA-systeem hebben wij een specifieke oplossing ontwikkeld om het probleem van smalle gangen op te lossen namelijk SATCA, Small Aisle Truck Collision Avoidance. Door het 3D-beeld te versmallen naar de breedte van de gangen kunnen we daar ook objecten herkennen binnen een smalle ruimte.

Daarnaast hebben we ook de ODCA REFLECTIVE die reflecterende objecten detecteert als ze zich in de voor afgestelde zone bevinden.

Hieronder vindt u filmpjes van beide toepassingen.