top of page

Onze klanten: Zichtoplossingen

Landbouw

Vanwege de nieuwe wetgeving in Nederland omtrent landbouwvoertuigen op de openbare weg dienen er enkele aanpassingen te gebeuren op sommige voertuigen. De wet zegt dat elke bestuurder voldoende zicht moet hebben als hij zich op de openbare weg begeeft. Vaak wordt dit zicht verhinderd of beperkt door het gebruik van frontale werktuigen. Samen met onze dealer BROEKEMA (Deutz Fahr dealer) hebben wij voor een afnemer voor verschillende voertuigen naar een oplossing gezocht. Die oplossing hebben we dan ook samen gevonden, aangeboden en uiteindelijk door Broekema geplaatst.

 

Per type voertuig is de configuratie aangepast aan het soort werktuig. De zichtoplossing is ook gemakkelijk afneembaar, zoals het werktuig zelf. Voor sommige toepassingen wou de klant 2 aparte schermen.

Kortom een goede oplossing om aan de nieuwe wet te voldoen.

 

Druk op de knop om foto’s van onze zichtoplossingen gemonteerd op verschillende types voertuigen te zien.  

Situering probleem:

De firma Lauwers bouwt verschillende machines voor o.a. land- en tuinbouw. Hun preienrooiers in Staden zijn uitgerust met onze zichtoplossing. Tijdens het rooien van de prei is de machine onbemand. De mensen zitten achterin en kunnen dus moeilijk zien hoe hoog of laag de prei wordt afgesneden. Daarnaast hebben wij ook een zichtoplossing uitgewerkt voor hun fruitboomsproeimachine.

 

Onze oplossing: preirooier

Wij hebben een camera geplaatst ter hoogte van het snijmes. Deze laat zien hoe de prei wordt afgesneden. Te hoog = te veel verlies maar te laag zorgt voor te veel wortel en aarde. Dit wordt dan bijgestuurd.

Oplossing fruitboomsproeimachine

Voor de fruitboomsproeimachine bedachten we een zichtoplossing met camera's met een aangepaste beeldhoek. Zo worden de camera's gebruikt als optische controlehulp en kunnen er tijdens het werk aanpassingen gemaakt worden om het zo vlotter te doen verlopen. 

 

Lauwers
Lauwers 2
bottom of page