top of page
Intern Transport
Speed Control
DHL

DHL kiest voor Speed Control.

 

Op hun site in St Barthélémy d'Anjou hebben we verschillende veiligheidsproblemen opgelost door het invoeren van Speed Control. Het principe van kleurendetectie laat het uitvoeren van verschillende acties toe bij een machine.

 

 

MAATREGEL 1:

 

Bij het herkennen van een eerste kleurcode (groen/rood) laten we de heftruck vertragen als deze in een zone komt met andere heftrucks of voetgangers.

MAATREGEL 2:

 

Bij het voorbij rijden van een tweede kleurcode (lichtblauw/donkerblauw) wordt er een PROXY SL tag geactiveerd die de terminal signaleert dat er een voertuig aankomt. 

In deze case was het invoeren van verschillende relais een beslissend voordeel. Daarnaast heeft de gemakkelijke invoering van onze oplossing een doorslaggevende rol gespeeld in de keuze van Speed Control.

Speed Control
Speed Control
Decra Icopal
Bemis

Situering probleem:

Bij Decra Icopal waren ze op zoek naar een speed zoning oplossing. In hun magazijn moeten heftrucks onder een doorgang rijden waar weinig ruimte is.

 

Onze oplossing:

Met ons Speed Control systeem konden we Decra Icopal helpen. Met een kleurencode op de grond kunnen we de heftruck preventief laten vertragen voordat hij de smalle doorgang moet doorrijden. Zo heeft de bestuurder de tijd om te kijken of de mast is ingeschoven. Daarnaast is het ook veiliger om aan een tragere snelheid de smalle doorgang door te rijden. Na de doorgang versnelt de heftruck weer bij het detecteren van de kleurencode.  

Situering probleem:

De firma Bemis zocht naar verschillende veiligheidsoplossingen. Ze willen een veilige omgeving creëren voor al hun werknemers. Dit vooral in zones waar er zich meerdere heftrucks bevinden of een zone met voetgangers. 

 

Onze oplossing:

In zones met meerder heftrucks en/of voetgangers hebben we onze oplossing 'Speed Control' geïmplementeerd. Deze zorgt ervoor dat de heftruck vertraagt van 8km/u naar 4km/u bij het voorbij rijden van een kleurencode op de vloer. Om zowel de andere heftrucks als voetgangers te waarschuwen dat er een heftruck aan komt rijden hebben we bij Bemis nog een tweede veiligheidsoplossing voorzien. Namelijk onze Red Spot en Red Line. De Red Spot is een alternatief voor de reeds gekende Blue Spot. Deze waarschuwt omliggende chauffeurs en voetgangers voor een heftruck. De Red Line bakent een zone af rond de heftruck zodat voetgangers duidelijk zien waar het veilig is voor hun om de heftruck voorbij te gaan. Deze veiligheidsoplossingen zorgen voor minder ongevallen en een verhoogde veiligheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Situering probleem:

Fibre Glass was op zoek naar een toepassing van speed zoning. Zij hebben bepaalde zones waar men naar een lagere snelheid moet overschakelen doordat er andere heftrucks en voetgangers in die zone bevinden.

 

Onze oplossing:

Voor Fibre Glass hebben wij onze oplossing Speed Control voorgesteld. Dit was de beste oplossing voor het vertragen van de snelheid van de heftrucks in bepaalde zones. Deze oplossing werkt tot op 10 cm nauwkeurig. De overschakeling van snel naar traag gebeurt automatisch bij het voorbij rijden van een kleurencode (bv. groen-rood) op de grond. Wanneer de heftruck dan opnieuw de kleurencode voorbij rijdt maar dan in omgekeerde volgorde (rood-groen) versnelt de heftruck automatisch weer. 

Fibre Glass
PROXY

Situering probleem:

Bij de productie eenheid in Etalle bij Verviers werd ons gevraagd hun bestaande systeem van speed zoning te vervangen. Ze waren hier niet helemaal tevreden over en het oude systeem was makkelijk te omzeilen. Daarnaast vroegen zij ons ook een systeem van toegangscontrole met schokdetectie. 

 

Onze oplossing:

Voor dit laatste hebben we onze ESKM3 voorgesteld. Dit systeem biedt de mogelijkheid om “eenvoudig” te starten en mettertijd het systeem uit te breiden zoals bijvoorbeeld met communicatie met radio, wifi of GPRS.

Tevens werken we hier met een badge. Dit kan badge zijn die wij leveren of een bestaande badge van de klant. Onze fabrikant beheerst de meest courante standaards op dit gebied. 

 

 

Voor speed zoning had onze partner de Proxy Truck oplossing aangeboden. Echter een bezoek ter plaatste leerde ons snel dat dit niet inzetbaar zou zijn. De gevraagde precisie in een zeer grote open ruimte zou niet realiseerbaar zijn met de Proxy Truck.

We hebben dan de splinternieuwe Speed Control voorgesteld . Die werkt op basis van kleurherkenning op de vloer. Men kan naast snelheidsverlaging dit systeem ook inzetten om bv een claxon te activeren of een zwaailamp. Of een warning als bijvoorbeeld de vorken te hoog zijn uitgeschoven en men een poort of doorgang nadert waar die niet onder zou passen.

 

 

Onze beide speed zoning systemen hebben het grote voordeel dat ze ook een situatie snel/ traag BINNEN een gebouw aankunnen. Anders systemen kunnen dit alleen bij buiten/binnen situaties. 

Nestle Waters

Situering probleem:

Sea-Invest kwam bij ons terecht om een oplossing te zoeken voor Tropicana. Tropicana wil de veiligheid in hun magazijn verhogen door in bepaalde zones de snelheid van hun heftrucks te limiteren. 

 

Onze oplossing:

Bij Tropicana wouden ze in vier verschillende zones voor hun heftrucks een automatische snelheidsbeperking invoeren. Met ons Proxy Truck speed zoning systeem hebben we dit verwezenlijkt. Dit systeem werkt met een ontvanger en tags die communiceren via radiogolven. Wanneer de tag in de buurt komt van de ontvanger, wordt er een actie veroorzaakt, in dit geval een automatische snelheidsvermindering van 12km/u naar 8km/u. 

Tropicana

Situering probleem:

SAPA kwam bij ons terecht met verschillende vragen. Zij waren op zoek naar een achteruitrijcamera en daarnaast zochten zij een oplossing in het gebied van speed zoning

 

Onze oplossing:

We hebben hun vraag naar een oplossing met speed zoning opgelost met onze Proxy truck. We hebben hiermee een lage snelheidszone ingericht. Daarnaast waarschuwt de Proxy SL zwaailamp en speaker op sommige oversteekplaatsen de voetgangers voor aankomende heftrucks. Zij werken dus enkel en alleen als er een heftruck aan komt rijden.

 

 

In de zones waar hun ovens zich bevinden, hebben we een lage snelheidszone ingevoerd. Wanneer de ovens open zijn, omdat deze gevuld moeten worden, wordt deze lage snelheidszone overruled om zo het vullingsproces te versnellen. D.m.v. onze op maat gemaakte oplossing kunnen ze nu bij SAPA traag rijden wanneer de ovendeur dicht is en sneller rijden wanneer de oven gevuld moet worden.

Daarnaast gebruikt SAPA nu onze zichtoplossingen namelijk onze achteruitrijcamera. Deze camera zorgt ervoor dat de dode hoeken zichtbaar worden. Het maakt gebruik van een 2-in-1 display en detecteert beweging. Dit zorgt voor een verhoogde veiligheid.

Situering probleem:

Foamglas kwam met verschillende veiligheidsvragen bij ons terecht. Zij waren op zoek naar een veilige oplossing voor speed zoning en een zichtoplossing voor tijdens het achteruitrijden. Hun heftrucks rijden bijna evenveel achteruit dan vooruit. 

 

Onze oplossing:

Tijdens het achteruit rijden van een heftruck kunnen veel ongevallen gebeuren. Daarom is onze zichtoplossing van ons achteruitrijcamera systeem een ideale oplossing. Op die manier krijgt de chauffeur van de heftruck een duidelijk beeld van wat er achter hem allemaal gebeurd. Daarnaast detecteert de camera ook beweging. Wij hebben ons systeem van de achteruitrijcamera op al hun heftrucks geïnstalleerd.

 

 

Daarnaast hebben we ons Proxytruck systeem voorgesteld voor hun vraag naar een oplossing voor speed zoning. Dit systeem werkt met tags. We verlagen de snelheid van de heftrucks preventief in verschillende zones verspreidt (en dus binnen) het enorme pand.       

Situering probleem:

Premium Sound Solutions kwam bij ons omdat ze op zoek waren naar een speed zoning oplossing. Daarnaast hadden ze op verschillende plaatsen in hun magazijn warnings nodig.  

 

Onze oplossing:

Voor deze twee vragen was onze Proxytruck de ideale oplossing.De Proxytruck kan namelijk beide managen. Wanneer een trekker de productiehal van Premium Sound Solutions binnen rijdt wilt men de snelheid hiervan vertragen. De Poxytruck stuurt een signaal uit naar een tag op de trekker die deze handeling automatisch gaat uitvoeren. 

Daarnaast hebben we hun vraag naar warnings ook opgelost met de Proxy SL zwaailamp. Op drie verschillende plaatsen in de gangen tussen de productiemachines wordt een zwaailamp geactiveerd zodra er een trekker nadert. 

SAPA
Foamglas
Premium Sound Solutions
bottom of page