top of page

Onze klanten: Zichtoplossingen

Haven
AI CAMERA
Molenbergnatie

MOLENBERGNATIE

Molenbergnatie werd gekozen in de gunning die V2S kreeg van VIL om ons nieuw AI camerasysteem te testen. Deze camera detecteert voetgangers en geeft een visuele en auditieve warning op het scherm. Optioneel kan men de elektrische vorklift ook in lagere snelheid doen rijden wanneer een persoon gedetecteerd wordt of een extra warning voor bestuurder of voetganger activeren ( buzzer, extra lampje enz.) Men kan meerder AI camera’s aansluiten op het scherm of naast een AI camera ook een gewone camera aansluiten.

 

Situering probleem:

 

EMR is een onderneming die metaal recycleert. Vanuit EMR in Rotterdam kwamen ze met de vraag om de zichtbaarheid van de bestuurder van hun kranen te optimaliseren. De schepen worden leeggemaakt met enorme Senneboge kranen. Zij vroegen een oplossing voor 2 kranen. 

 

Onze oplossing:

Per kraan voorzien wij een zichtoplossing van 3 schermen en 5 cameras: 

 

- 1 Multivisiescherm met 2 camera's op de “stick” (dit is het laatste gedeelte waar de grijptang aan zit)

  Zo heeft men een beter zicht van wat men doet en op die manier verbeteren we de veiligheid en      

  procesondersteuning.

- 1 Multivisiescherm met 2 draadloze camera's die het pomphuis/machinekamer van de kraan in beeld brengen. Zo   kan de bestuurder tijdig zien of er al dan niet een probleem is zoals bv olielekkage. Ook hier wordt de veiligheid   verhoogt door onze zichtoplossing.

 

- 1 Monovisiescherm met 1 draadloze camera. Deze monteren we niet op de kraan zelf maar op de "bak" waar het   metaal in gaat om gemalen/geschredded te worden. Zo kan er opgevolgd worden of er niet te veel grondstoffen   in de bak gelost worden om zo verstopping te vermijden. Deze zichtoplossing gaat vooral het werkingsproces    

  ondersteunen.

logo-euroports.jpg

Bij Euroports Gent hebben wij een zichtoplossing geïmplementeerd waarbij de bestuurder een beter zicht krijgt van de omgeving rond de heftruck. Op de monitor is te zien dat het beeld automatisch switcht tussen de front camera naar de back camera met 2 side view camera's. Zo heeft de operator in één blik een duidelijk beeld van wat er zich links/rechts en achter de machine afspeelt.

Euroports
20220615_100305 (002).jpg
20220615_105200 (002).jpg
20220615_104138 (002).jpg
SEA-Invest GCT
logo sea invest.jpg
logo_gct.jpg

Bij Ghent Coal Terminal hebben we verschillende camera's geplaatst op een wiellader 335. We plaatsten camera's aan beide zijkanten en voor- en achterkant van het voertuig om de bestuurder een goed zicht te geven van zijn omgeving tijdens het rijden/werken. De camera's werden op een verlengstuk gemonteerd om zo het beste zicht te garanderen. Door de grote laadbak aan de voorzijde was een camera aan de voorkant nodig. Aan de achterkant werd onze DUAL camera gemonteerd. Deze camera combineert een achteruitkijk zicht met een vogelperspectief.  

Volvo 350 met front camera constructie.j
Front camera constructie 2.jpg

Frontzicht vanuit de bestuurder

Frontzicht vanuit bestuurder.jpg

Frontzicht vanuit camera

Frontzicht vanuit camera.jpg
bottom of page